Rând pe rând, pe harta punctelor critice se adaugă județe unde personalul medical din spitale, maternități ori stații de ambulanță se îmbolnăvește. București, Timiș sau Brașov sunt doar câteva exemple. Nu avem încă situații comparabile cu dezastrul din Suceava. Totuși, cu fiecare cadru medical bolnav, sistemul rămâne fără un om, care ii ajută pe cei în suferință.

17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar au fost testați pozitiv.

În total au fost prelevate 500 de probe biologice, iar pentru aproape 20 la sută dintre ele se așteaptă rezultatele. Și la Spitalul Militar ″Carol Davila” au fost confirmate 24 cadre medicale ca fiind purtătoare de COVID-19. La Sfântul Ioan, 72 de cadre medicale sunt izolate. Maternitatea Odobescu din Timișoara, una dintre cele două de stat pe care le are orașul, a intrat marți seară în carantină. Cinci asistente de acolo au fost confirmate pozitiv la testarea pentru Covid-19. Acestea au fost transferate la Spitalul de Boli Infecțioase. De marți seară, nimeni nu mai intră și nu mai iese din unitatea spitalicească, iar miercuri, 80 de cadre medicale și paciente care sunt în maternitate în acest moment, vor fi testate și ele. În caz de nevoie, gravidele care urmează să nască în această perioadă, vor fi direcționate spre un spital privat, în cazul în care nu mai sunt locuri la maternitatea de stat rămasă deschisă.

Spitalul Municipal Codlea, dar și stația de ambulanță din oraș sunt închise după ce două asistente de pe ambulanță au fost testate pozitiv. Alte patru persoane, asistente și șoferi de pe ambulanță au simptome și se află internate la Spitalul de Boli Infecțioase unde urmează să fie testate. Colegii lor au intrat toți în autoizolare. Pentru că ambulanțierii au transportat cazuri la Spitalul Municipal din Codlea și aici s-a deschis o anchetă epidemiologică, tot personalul medical este blocat în spital și este testat pentru a se afla dacă a mai fost cineva infectat.

Momentan, cazurile grave din Codlea sunt preluate de ambulanțe din Brașov și duse fie la camera de gardă de la Spitalul Municipal Codlea, singura rămasă deschisă, fie în Brașov.

După mai bine de o lună de la declanșarea epidemiei, la nivel național, numele medicilor, asistentelor și celorlalte categorii de personal sanitar infectate a sărit de 300. După cum arată cifrele, medicii și cadrele medicale sunt cele mai afectate, cu aproape același număr de cazuri. Cei din spitale reclamă proasta organizare și lipsa măsurilor de protecție.