Parlamentarul PNL Pavel Popescu care vrea să interzică legăturile comerciale cu China, ceea ce ar pune pe butuci mai multe industrii, inclusiv cea auto, care depinde de componentele din China. Proiectul cere BLOCAREA tuturor investițiilor companiilor chineze în domenii denumite strategice pentru următorii 10 ani și CONDIȚIONAREA strictă a lor în alte domenii, pe teritoriul statului român; fie că vorbim de companii cu acționariat direct sau indirect.

Motivul invocat de Pavel Popescu: ,, vreau să să conștientizăm măcar în ceasul al doisprezecelea pericolul pe care îl reprezintă conducerea comunistă a Chinei de azi pentru economia, unitatea și sănătatea statului român, a Europei și a întregii lumi.”

Propunerea parlamentarului liberal vine în condiţiile în care, investiţiile Chinei în diverse state UE, inclusiv în Germania şi Franţa, în perioada 2010-2018, au depăşit 145 de miliarde de euro!

La numai 3 zile de la propunerea liderului libersal, guvernul s-a lăudatcu achiziția a 200.000 de măști de tip FFP2, chiar din China. Măștile au fost distribuite direct spitalelor care trateayă pacienți infectați cu noul coronavirus.. Sursa: https://www.mediafax.ro/social/import-de-materiale-sanitare-din-china-200-000-de-masti-ffp2-au-ajuns-vineri-seara-in-romania-cu-o-cursa-tarom-19047381