Un Ordin al ANSVSA îi va obliga pe țărani să plătească 400 de mil. euro dacă vor să aibă porci de sărbători. Atât vor plăti în plus pentru achiziția purceilor din import, în urma interdicției reproducerii suinelor în gospodăriile proprii.

Aducerea în gospodărie a purceilor cumpărați contravine ordinului ANSVSA care interzice mișcarea porcilor vii din sau către gospodăriile individuale. Porcii care se află acum în bătătură vor fi ultimii!

o   Țăranii vor fi obligați sa scoată din buzunar peste 400 milioane euro anual dacă vor dori să mai aibă porci pentru Sărbători. Liberalii au decis să le ia dreptul românilor de a crește porci în propriile gospodării. Pentru cine guvernează, de fapt, PNL ?

o   Liberalii arată încă o dată dispreț și cinism pentru interesele reale ale românilor. Cei care cresc porci pentru autoconsum au devenit victimele măsurilor aberante ale actualei puteri.

o   ANSVSA interzice reproducerea și mișcarea porcilor vii în exploatațiile neprofesionale, deci nu vor mai putea fi cumpărați purcei pentru creștere în gospodării, fie pentru propriul consum, fie pentru obținerea de mici venituri din vânzare. Așadar, porcul pe care îl au acum în curte, este ultimul porc pe care-l mai pot crește.

o   Țăranii nu mai au dreptul să achiziționeze suine, ori să iniţieze procesul de reproducere al porcilor din propria gospodărie.

o   ,,Art. 4. În exploataţiile nonprofesionale (exploataţia de subzistenţă, înregistrată în Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor (SNIIA), deţinută de persoane fizice neînregistrate la oficiul registrului comerţului, în care porcii sunt crescuţi numai pentru îngrășare şi sacrificare pentru consum familial n.r) este interzisă:

  1. activitatea de reproducție;
  2. mişcarea porcinelor vii indiferent de destinaţie;”

o De inițiativa PNL profită samsarilor care importă purcei pentru piața românească, aducându-i din Germania și Danemarca. Interzicerea reproducției obligă fiecare țăran să scoată din buzunar câte 100 de euro pentru fiecare purcel de până la 25 de kg.

o   PNL îi obligă pe țăranii români să scoată din buzunar peste 400 milioane euro anual, dacă vor să mai aibă porci pentru Sărbători. Programul de guvernare al liberalilor este unul profund antiromânesc!

Sursa: agricotel.ro