O bucătăreasă din Giurgiu a câștigat un contract de 12 milioane de euro pentru măști de protecție!

Guvernul României, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a încheiat un acord cadru în valoare de 56 de milioane de lei (12 milioane de euro) pentru achiziționarea de măști de protecție. Contractul a fost încredințat firmei Romwine&Cofee, înființată în urmă cu un an și având ca obiect principal de activitate „comerț cu produse alimentare, băuturi și produse din tutun, efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”. Statul român și Romwine&Cofee au bătut palma pentru livrarea unui număr de 1.750.000 de măști FFP2 sau FFP3, la prețul de 26 de lei, respectiv 38 de lei pe bucată. Prețul este unul halucinant. Preţul la care compania UNIFARM cumpără măştile de tip FFP2 coboară chiar și la 1,8 dolari/bucata (8 lei), potrivit lui Bogdan Micu, voluntar în procesul de achiziţii internaţionale ale UNIFARM.

Romwine&Cofee este deținută în acte de o anume Maria Cristian și are sediul în satul Uzunu din comuna Călugăreni (Giurgiu). În realitate, beneficiarul este cu totul altul. Cătălin Hideg, patronul firmei Sanimed International, care a admis, în urma scandalului de presă, că firma sa se află, de fapt, în spatele Romwine&Cofee.

Cătălin Hideg este un personaj controversat, despre care presa a scris în trecut că ar avea legături cu masoneria și cu mediul academic al SRI. Anul trecut, Libertatea scria că firma lui Hideg vinde către statul român roboți medicali cu sume duble față de prețul de intrare.

Sursa: Recorder