Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) îl acuză pe actualul director ROMATSA, Valentin Cimpuieru, că l-a numit la începutul lunii iulie în funcția de Director de Dezvoltare pe Florentin Adrian Ulmeanu, în prezent șef al Direcției Regionale București, despre care susțin că este fost manager de salon de înfrumusețare și șef de service auto.

Surse din Romatsa au declarat pentru G4Media.ro că Ulmeanu (PNL) ar fi omul fostului director general, Aleodor Frâncu, fiind susținut puternic de senatoarea PNL Alina Gorghiu și Antonel Tănase.

  • UPDATE ”Referitor la aceasta informație pe surse precizez ca este falsă. Nu am avut nicio susținere, nici puternică, nici mai puțin puternică, pentru nicio funcție de director. Nu cunosc împrejurările numirii despre care vorbiți in articol”, a declarat Alina Gorghiu pentru G4Media.ro.

”Avem o problemă majoră financiară din cauză că nu avem zboruri. Acest domn va ajunge la un salariu de 40 de mii de lei în noua funcție”,  au mai declarat pentru G4Media.ro surse din sistem.

”(…) Când toată aviația civilă este în pericol la nivel mondial, iar controlorii de trafic aerian fac sacrificii financiare pentru a supraviețui, probabil domnul Ulmeanu este singurul caz din domeniu cu o creștere salarială de 400% în perioadă de criză. La fel ca toate structurile cândva eficiente și prospere din România, a venit și rândul ROMATSEI să fie căpușată și distrusă de infiltrațiile politice, ghidate doar de interese personale, de lăcomie și de ignoranță”, se arată în comunicatul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România.

Potrivit CV-ului lui Ulmeanu Florentin Adrian publicat pe site-ul Romatsa, acesta declară că în perioada 2014 – 2017 a fost administratorul service-ului auto CICLOP iar între 2009 și 2012 a fost director general la El Studio Management SRL, descrisă drept ”reprezentanță națională în domeniul medical și de înfrumusețare”. Între 2006 și 2007, Ulmeanu a fost administrator special la SC Famos SA, companie specializată în producția de seringi.

Noul director de Dezvoltare de la Romatsa a terminat Universitatea Politehnică București.

Redăm mai jos integral comunicatul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România

”Școala vieții este atât de bine privită de puterea politică, încât nici ROMATSA nu a scăpat de o asemenea blagoslovire în conducerea executivă. Cu o experiență profesională multilaterală în diverse domenii (conform CV-ului de pe pagina web ROMATSA, care a stat la baza promovării în funcție) ca producerea de seringi, saloanele de înfrumusețare sau reparațiile auto, dobândită în paralel cu un job full-time de metrolog la unitatea de la Otopeni (cu excepția perioadelor de concediu pentru creștere copil), domnul Florentin Ulmeanu a fost considerat cel mai potrivit om din cei 1600 de salariați să ocupe postul de director al Direcției Regionale București.

Dacă un ospătar sau un patron de pompe funebre poate fi manager de spital, de ce nu poate un manager de salon de înfrumusețare să fie șef peste controlori de trafic aerian? Nu putem să nu observăm că pe lângă școala vieții, ce mai au cei trei în comun este apartenența la un partid politic.

Cum Directorul General care a făcut numirea și-a dat demisia lăsându-l pe domnul Ulmeanu director, a căzut în sarcina succesorului său să rezolve problema – și a făcut-o: l-a numit Director la Direcția de Dezvoltare, fiind clar că multitudinea de aptitudini îl face pe domnul Ulmeanu calificat pentru conducerea oricărui departament sau direcție din ROMATSA. Calitatea de membru al unui partid politic a ajuns să fie suficientă pentru accederea în funcții cu cerințe profesionale specifice, direct în vârful piramidei – suntem tot acolo de unde am plecat – în 1989.

Când toată aviația civilă este în pericol la nivel mondial, iar controlorii de trafic aerian fac sacrificii financiare pentru a supraviețui, probabil domnul Ulmeanu este singurul caz din domeniu cu o creștere salarială de 400% în perioadă de criză.

La fel ca toate structurile cândva eficiente și prospere din România, a venit și rândul ROMATSEI să fie căpușată și distrusă de infiltrațiile politice, ghidate doar de interese personale, de lăcomie și de ignoranță.

Echipa directorului general ROMATSA l-a îmbrățișat pe domnul Ulmeanu ca pe unul de-al lor, fără să pară deranjați că sunt puși pe picior de egalitate cu o astfel de pregătire profesională. Numirea făcută de conducătorul instituției împreună cu acceptul tacit al acestei decizii de către ceilalți directori din conducerea executivă demonstrează slugărnicia politică a acestora și plasează acțiunile lor împotriva intereselor ROMATSA.

Sindicatul ATSR cere demisia întregii echipe de conducere. Salariații ROMATSA doresc un management profesionist și eficient, ghidat de loialitate și bune intenții. Poziția și imaginea ROMATSA în Europa a fost obținută cu ajutorul angajaților calificați care au furnizat mereu servicii de cea mai înaltă calitate, iar conducătorii regiei nu trebuie să fie mai prejos.”

Sursa G4media