O tânără liberală condamnată penal, contract de 500.000 de lei pentru combinezoane cu Spitalul Suceava, pe o firmă fără activitate. A câștigat și alte contracte de la instituții conduse numai de colegi de partid.

La începutul lunii aprilie, cu numai câteva ore înainte ca managementul spitalului să fie preluat de armată,  o societate din Berceni, fără activitate de la înființare, a primit de la spitalul sucevean ”Sfântul Ioan cel Nou”, un contract de 500.000 de lei. Patroana firmei, Jenica (Jenny) Slav, are 35 de ani, este membru activ al PNL Berceni și, în urmă cu doi ani, a fost condamnată la 10 luni și 20 de zile de închisoare pentru mărturie mincinoasă și instigare la infracţiunea de înşelăciune într-o poveste în care s-a demonstrat că furase un telefon mobil. În acest dosar, Slav a stat o noapte după gratii.

PNL peste tot

Din monitorizarea Sistemului de Achiziții Publice (SICAP), reiese că tranzacția de la Suceava a fost prima semnată vreodată de Romjenslav cu o instituție publică. Au urmat alte șase, în valoare de aproape 80.000 de lei. Trei au avut ca obiect tot  furnizarea de materiale de protecție (combinezoane de 20.000 de lei la Autoritatea de Sănătate Publică Ialomița; viziere, mănuși și măști de aproape 1.300 de lei la Întreținere Peisagistică Domnești SRL, firmă deținută de Consiliul Local al comunei Domnești-Ilfov).

Celelalte – pentru șepci, curele, pantofi, cravate, geci, pantaloni, cămăși în valoare de circa 58.000 de lei – au fost încheiate cu Serviciul Public de Pază Obiective de Interes Județean Ilfov, instituție subordonată Consiliului Județean Ilfov.

Toate cele șapte tranzacții ale Romjenslav cu instituții publice, în valoare totală de 580.000 de lei, au în comun apartenența directă sau formală a șefilor autorităților contractante la PNL, partidul din care face parte și patroana Jenny Slav.

Sursa: g4media