Ce carantină? Diaspora se întoarce acasă din diferite țări din Europa. Iar modurile prin care oamenii aleg să ajungă în România sunt diferite în condițiile în care mulți se tem că vor găsi vama închisă! Ceea ce nu este cazul în momentul de față.

Trei femei din Arad cu vârste cuprinse între 60 și 71 de ani au murit după ce au fost infectate cu coronavirus joi și vineri. În acest timp, la doar 30 de kilometri, la Nădlac, unde este și punct de frontieră, traversează zilnic localitatea oameni cu bagaje în spate.

Românii care se întorc sunt aduși de diferite firme de transport din țările din Vest, dar doar până la vamă. Firmele de transport au ajuns să ceară și 500 de euro pentru un drum din Austria până la Nădlac. Iar de acolo fiecare se descurcă așa cum poate pentru a ajunge acasă. Mulți merg la pas prin oraș până la gară, pentru a ajunge la Arad și, de acolo fiecare trebuie să plece mai departe până acasă.fumează, merg fără măști, mănuși și în drumul lor, dacă sunt infectați, pot transmite COVID-19 la extrem de multe persoane până ajung în localitățile unde locuiesc. Oamenii din Nădlac sunt foarte speriați de situația din orașul lor și au cerut ajutorul primarului. Acestea însă spune că nu are ce să facă deocamdată deoarece cererile sale au rămas fără răspuns.

Primar Nădlac: ”Situația devine foarte periculoasă pentru noi toți”

”Având în vedere faptul că situația persoanelor care tranzitează pe jos vama Nădlac și trec pe DN7 prin oraș devine foarte periculoasă pentru noi toți, vă rog să îmi trimiteți poze dacă vedeți aceste persoane circulând pe DN 7, prin oraș sau oprindu-se la magazine. Deși am făcut demersuri către organele competente ca să rezolve această situație, se pare că nu se ia deloc în serios gravitatea problemei și a riscului la care suntem expuși permanent, zi de zi. Pozele vor fi o dovadă concretă a ceea ce se întâmplă tot mai des pe raza orașului”, scrie Ioan Radu Mărginean, primarul orașul Nădlac