Programul IMMINVEST a fost anunțat oficial și lansat ( vorba vine, că a fost un grandios eșec) pe 17 Aprilie, dar normele legale s-au publicat în Monitorul Oficial 10 zile mai târziu, pe 27 Aprilie. Din această perspectivă nefuncționarea site-ului destinat înscrierilor are altă explicație decât atacul hackerilor invocat de Cîțu. N-a funcționat pentru că nu avea temei legal! Și-n pofida asigurărilor date, nici acum nu sunt semnate convențiile cu băncile care să facă posibilă acordarea creditelor cu dobândă subvenționată. Revoltător este și că programul permite INF-urilor să ia credite cu dobândă zero pe care apoi să-i împrumute oamenilor la dobânzi uriașe. Asta-i ajutorul pe care întelege guvernul Orban să-l acorde în criza pandemiei!

Programul IMMINVEST, ajutor pentru IFN-uri – prietenii lui Cîțu!

o   Cinism și minciună! Acestea sunt caracteristicele guvernului Orban. Au anunțat lansarea pe 17 Aprilie a programului IMMINVEST, dar documentele legale pe care se întemeiază au fost publicate în Monitorul Oficial 10 zile mai târziu, pe 27 aprilie. Doc AICI.

o   Așa zisul atac al hackerilor care ar fi blocat imediat după lansare siteul imminvest.ro este o invenție, o minciună ordinară.

o   În fapt ministrul Finanțelor Cîțu a acționat ca un escroc; a lansat site-ul înainte de Paști  știind bine că nu are cum să fie operațional până când temeiul legal nu se publică în Monitorul Oficial.

o   Timp de 10 zile întrega Românie a fost prostită pe față! Sprijinul așteptat precum aerul de sute de mii de firme a întârziat și întârzie nepermis pentru că actualul guvern nu e capabil să ia măsuri…totul este o improvizație, o cârpeală și când realizează că se fac de râs dau vina pe alții!

o   Convențiile cu băncile NU AVEAU CUM SĂ FIE SEMNATE ÎN ABSENȚA PUBLICĂRII ÎN MONITORUL OFICIAL A DOCUMENTAȚIE LEGALE. Abia acum începe procesul semnării acestora, fapt care inevitabil va lungi extrem de mult acordarea creditelor respective garantate de stat. Pentru foarte multe firme accesul la acest instrument de salvare se va dovedi iluzoriu.

o   Grav și ciudat este faptul că primesc acces la bani publici inclusiv IFN – Instituțiile Financiare Nebancare – adică firmele care au drept obiect de activitate acordarea de credite de consum populației la dobânzi exorbitante.

o   Adică aceste IFN iau credite de la bănci cu dobândă subvenționată de stat pentru a da împrumuturi oamenilor în nevoie, la dobânzi uriașe, de peste 100% pe an. Acestea sunt câteva dintre IFN=urile care deja s-au înscris în programul IMMINVEST Capital Leasing, Mobilo Credit, EcoFinance IFN, Imocredit, Easy Credit 4 All, Agrinvest Credit, Rocredit, Krom Invest, Rapid Credit și IFN Împrumut SA. Sursa: Facebook AICI

Robert Sighiartău – secretarul general al PNL este acționar la un IFN – IFN Comautosport Leasing SRL (Sursa: Infobistrita.ro AICI )