In timp ce romanii sunt tinuti in case de restrictiile impuse prin ordonantele militare, clanul Stefan mai pune o rubedenie intr-o functie de conducere. De data asta este vorba despre Sorin Mihailescu, un cumatru al ministrului liberal Ion Stefan, zis ,,Grinda”. Sorin Mihailescu a fost numit, miercuri, director general al Regionalei de Cai Ferate Galati. Pana la aceasta numire, Sorin Mihailescu a fost sef la Regulatorul de Circulatie CFR Adjud. Mihailescu si-a preluat atributiile de sef al Regionalei CFR Galati, joi-7 mai.
Ne intrebam, la inceputul lunii aprilie, cate neamuri mai are Grinda de pus in functii platite din bani publici. Ei bine, iata ca mai are. Gradul de rudenie cu deputatul liberal Ion Stefan pare sa fie principalul criteriu de selectie al celor care sunt pusi la conducerea institutiilor. Din cate ne spun surse din randul penelistilor, foarte multi liberali sunt nemultumiti de faptul ca accesul pe posturi se face mai mult in baza gradului de rudenie si mai putin a vechimii in partid ori a muncii depuse pentru PNL.Numirea cumatrului Sorin Mihailescu la Regionala CFR Galati vine dupa ce in data de 1 aprilie a.c., un alt om al ministrului “Grinda” a fost delegat in functia de sef administratie la AJFP Galati. Ordinul a fost semnat de sefa ANAF, Mirela Calugareanu. Conform informatiilor aparute in presa centrala, Sergiu-Marian Bordea Stefan este sotul nepoatei deputatului Ion Stefan. Bineinteles ca Sergiu Marian Bordea Stefan are un istoric liberal, numele fiind pe lista de candidati din 2016 la Consiliul Local Milcovul. De asemenea, sotia sa, Carmina, este jurist la firma Balcanic Prod, detinuta de fratii Stefan.

Deputatul “Grinda” a fost si este unul dintre liberalii cei mai preocupati sa isi puna rudele sau oamenii de incredere in functii de conducere dupa ce a ajuns ministrul Lucrarilor Publice. Startul numirilor a fost dat la Bucuresti, unde ministrul “Grinda” l-a angajat pe consilierul judetean liberal Liviu Bostan in corpul de Control al ministrului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei Publice. De altfel, Liviu Bostan este cunoscut ca fiind un apropiat, omul de casa al ministrului Grinda. Aceasta poate fi singura explicatie a angajarii acestuia in Corpul de Control al ministerului mai sus mentionat, deoarece din CV-ul lui Liviu Bostan rezulta ca a absolvit Facultatea de Matematica a Universitatii Bucuresti si a lucrat in… asigurari. Ulterior, Bostan a fost numit si in Consiliul de Administratie la ANCPI. La acelasi minister a fost angajata si consilierul local liberal Alina Drumea, pe postul de “secretar cabinet”.

De asemenea, ministrul “Grinda” a avut mare grija de rudele sale. Si-a sustinut si finul, pe numele lui Florin Jan Vasilache, in functia de consilier al ministrului Agriculturii. Surse liberale spun ca Vasilache ar fi fost adus si in partid de “Grinda” chiar inainte de alegeri, dar nu inainte ca acesta sa fi fost angajat la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea. Prin forte proprii si competenta, desigur! (sic!).

In Vrancea, Dorina Stefan, sotia verisorului deputatului liberal, a fost numita “sefa”, cum se pare ca ii place sa i se spuna, la Centrul judetean Vrancea al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Mai mult, Nicolae Stefan, sotul noii sefe de la APIA si verisorul deputatului “Grinda”, este consilier la Directia Antigrindina, fiind unul dintre numele vehiculate la nivelul judetului pentru a-l inlocui pe Ion Marin, directorul Centrului de comanda al Unitatii de Combatere a Caderilor de Grindina Moldova 2 Vrancea.

Din tata-n fiu

Deputatul liberal a fost direct implicat in numirea lui Gheorghita Berbece ca prefect al judetului. Gheorghita Berbece a lucrat la cabinetul parlamentar al deputatului “Grinda”, de unde a trecut la grupul parlamentar PNL din Camera Deputatilor si, in final, la Prefectura Vrancea.

Fiul prefectului Gheorghita Berbece a ajuns din ajutor de sef de post la Vulturu pe functia de consilier al secretarului de stat in Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Pompiliu Norocel Stroe. Este vorba de agentul Iulian Berbece, angajat in cadrul IPJ Vrancea in anul 2017 si trimis ajutor de sef de post in comuna vranceana Vulturu. Imediat dupa ce fostul consilier judetean PNL, Pompiliu Norocel Stroe, a fost numit secretar de stat, de la MAI a fost solicitata detasarea agentului de politie Iulian Berbece pe functia de consilier al secretarului de stat mai sus amintit.

Cat despre secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Pompiliu Norocel Stroe, acesta este absolvent de teologie si sociologie. Nu are experienta in ceea ce inseamna activitatile specifice ale Ministerului de Interne, el plecand la MAI dupa ce a renuntat la mandatul de consilier judetean din partea PNL Vrancea. Si in acest caz, carnetul de partid a facut diferenta. In 2016, Pompiliu Norocel Stroe a condus PNL Focsani pentru cateva luni, iar in prezent este prim vicepresedinte al PNL Vrancea.

Tot pentru “merite deosebite”, consilierul judetean PNL Ovidiu Burdusa a fost numit secretar de stat la Departamentul Romanilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului Romaniei. Ovidiu Burdusa locuieste in Italia, a fost consilier judetean din partea PNL, iar ceea ce l-a recomandat pentru aceasta functie este tot apartenenta politica. Un alt consilier judetean PNL, Adrian Cretu, a fost numit purtator de cuvant la Institutia Prefectului. Liberalii au avut grija sa asigure un post caldut pana si pentru cel care le filma conferintele de presa, Silviu Stanciu fiind, dupa cum se recomanda, “referent comunicare DSP Vrancea”.

Caracatita PNL, de la Directia de Sanatate Publica la Directia Silvica

De cand au preluat puterea, liberalii au fost preocupati sa-si puna oamenii in functii cheie, platitii cu salarii generoase si nu sa ia masuri pentru cresterea nivelului de trai al romanilor. Ca sa nu mai spunem de lipsa de masuri pentru prevenirea si raspandirea cazurilor de coronavirus, pandemia prinzandu-i total nepregatiti. “Monitorul de Vrancea” a relatat pe larg despre cazurile in care liberalii au schimbat profesionisti din institutiile publice pentru a le face loc pe functii lipitorilor de afise.

Una dintre cele mai recente schimbari a avut loc pe 13 aprilie, cand Catalin Bunghez, medic stomatolog la Soveja si iubitul consilierului local PNL Ana Maria Dimitriu, a fost numit director la Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea, dupa vizita la Focsani a ministrului Sanatatii, Nelu Tataru. Directorul Catalin Graur a fost suspendat din functie pe perioada starii de urgenta. Adjunct a fost numit un alt medic stomatolog, liberalul Dragos Cozma, asta desi functia trebuia ocupata de un medic epidemiolog. Dragos Cozma a fost numit si in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean, unde alaturi de Ana Maria Dimitriu si Ciprian Epure, au incercat sa-l schimbe pe medicul Mihai Nedelcu din functia de presedinte al CA. Ulterior, Dimitriu si Epure si-au dat demisia.

Victor Dumitru a fost numit director cu delegatie al Directiei Silvice Vrancea si l-a inlocuit in functie pe Lucian Zamfir. Fostul director Lucian Zamfir ocupa un post de sef de birou in cadrul institutiei. Aceasta numire a venit la numai o saptamana dupa ce liberalii vranceni l-au schimbat pe seful Ocolului Silvic Focsani, Ionut Duta. In locul acestuia a fost numit Petrica Tudosa, o cunostinta mai veche a vrancenilor, fost pedelist de frunte, fost director al Directiei Silvice Focsani in perioada guvernarii PDL si devenit, mai nou, penelist. De altfel, Tudose nu a ezitat sa sustina liberalii si sa faca inclusiv campanie electorala pentru PNL in ultimii ani si in ultima perioada. Victor Dumitru a fost sef al Ocolului Silvic Focsani tot in perioada guvernarii PDL si este bun prieten cu Petrica Tudosa. Sunt doua nume cunoscute, de pe vremea PDL-ului. Este vorba de aceleasi persoane care au tinut capul de afis al unor scandaluri privind retrocedarile de paduri si terenuri.

Pe lista de persoane impuse de PNL la conducerea unor institutii publice din judet se mai afla Mihai Cristinel – DSVSA, Dorina Vraciu – SGA, Eugen Popa – ANIF. Nu trebuie uitat Biroul Vamal de la Focsani, unde persoana desemnata interimar in locul lui Robert Rosculet a fost Gheorghe Bivolaru. Insa pentru o scurta perioada, locul acestuia fiind luat de Eugen Lefter.

Nicu Tanase, consilier local si presedinte PNL Focsani, a fost numit sef la Agentia Vrancea a Autoritatii Rutiere Romane (ARR), iar Florin Nedelcu, consilier judetean PNL Vrancea, sef la Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Vrancea. Liberalii au schimbat seful si la Reprezentanta Vrancea a Registrului Auto Roman (RAR), numindu-l pe Dan Emanuel Stoican.

Primul pas spre penelizarea institutiilor publice a fost facut, in 15 noiembrie 2019, prin demiterea prin ordin de ministru a inspectorului scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, Aurel Selaru si inlocuirea cu Gabriela Daniela Marchitan, membru al Biroului Politic Local al PNL Focsani si fost candidat pentru functia de consilier local al municipiului Focsani din partea liberalilor. Ulterior au fost inlocuiti cu membri PNL sau persoane apropiate de partid, profesorul de istorie Adrian Atarcicov, directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Vrancea si 9 inspectori scolari.

Investitii blocate, declaratii de mascarici politic

In tot acest iures al numirilor rubedeniilor, Ion Stefan are timp sa se faca si de ras, ultima saptamana fiind despre “oameni nascuti” si “laptopuri mici”. Ar fi de ras, daca n-ar fi de plans pentru ca, vorba jurnalistului Dragos Patraru, liberalul Ion Stefan este “Grinda de care se spanzura Dezvoltarea”. Transformat intr-un fel de mascarici politic de care rade toata tara, Grinda nu are insa timp pentru Focsani, orasul unde s-a visat primar pentru o noapte. Dupa cum preciza primarul Cristi Misaila zilele trecute, Grinda a avut nevoie de 6 luni ca sa semneze contractele de finantare la 2 investitii – Reabilitarea, modernizarea cladirilor si echiparea infrastructurii educationale a Gradinitei cu Program Prelungit nr. 16 si Implementarea unui sistem de management al traficului si monitorizare in Municipiul Focsani – pentru ca apoi sa se laude cat a muncit.

Sursa: Ziare.com