Pe doamna care profită de situația de criză o cheamă Simona Ciulavu și a lucrat cu rakeții din Clanul Sportivilor, apoi a monitorizat achizițiile din ministerul condus de Ludovic Orban, iar acum importă măști și combinezoane medicale turcești de la activiștii politici ai lui Erdogan. Femeia, a fost condamnată în trecut pentru activități interlope. A fost arestată pe 17 septembrie 2006 pentru șantaj și aderare la una dintre cele mai vechi grupări criminale din București, Clanul Sportivilor. Avea 30 de ani, iar anchetatorii au surprins-o într-una din secvențele unui război interlop de uzură. “Sportivii” își disputau atunci controlul Capitalei cu frații Cămătaru. În acel moment era Simona Ciulavu era angajată ca economist la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărie Comunală, sub coordonarea Ministerului Administrației Publice. După ce a ieșit din spatele gratiilor, s-a angajat la Primăria Capitalei, în epoca Videanu, când viceprimar era însuși Ludovic Orban (iulie 2004 – aprilie 2007). Apoi, în iunie 2008, s-a transferat pe post de consilier principal în direcția de monitorizare a achizițiilor din ministerul Transporturilor, condus de același Ludovic Orban. Radu Berceanu, susținea că Ciulavu a fost adusă în instituție chiar de Ludovic Orban, actualul premier

Acum, când  Orban conduce guvernul, doamna Ciulavu a preluat o firmă inactivă exact când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) declara pandemia de coronavirus, iar câteva zile mai târziu intermedia deja o comandă în numele Unifarm, marcând un profit de trei sute de mii de euro.

În spatele afacerii apare însă și un alt nume.

“Astăzi am reușit sa aduc din Turcia în România (prin BSG Business și Akyle Security), primul transport de 1.000.000 măști și combinezoane împotriva Coronavirus! Mulțumesc pentru sprijinul absolut premierului Ludovic Orban și d-lui director general Unifarm, Adrian Ionel !!!”

Așa se laudă pe Facebook avocatul Robert Ionescu în ziua în care echipamentele turcești erau descărcate în curtea Unifarm (19 martie). Postarea însă a stârnit confuzie. Omul nu figurează asociat sau angajat al firmei din Pantelimon. În plus, Adrian Ionel, șeful Unifarm, declara presei, cu această ocazie, că nu știe de unde a apărut firma și cine e avocatul respectiv, deși compania de stat a plătit pentru marfă 4,49 milioane de lei. Așa că Ionescu a fost chestionat public pe subiect.

“(…)Contractul a fost între Unifarm și BSG Business Select. În postarea mea apare și firma mea de securitate (n.r. Akyle Security), dar eu sunt și avocat împuternicit al celor de la BSG. Sunt partenerii mei. Cu Unifarm a fost doar acest contract de 1 milion de măști și 30.000 de combinezoane”, spunea el pentru Libertatea.

Numai că Robert Ionescu a fost suspendat din Baroul București în 2016, fiindcă nu și-a mai plătit taxele, deci nu avea cum să reprezinte firma în calitate de avocat. Este însă un apropiat de grupare PDL din actualul PNL. Robert Ionescu a fost numit inclusiv șef al Agenției de Compensare pentru Achiziții de Tehnică Specială din subordinea Ministerului Economiei, în timpul guvernării PDL.

Câinii latră, ursul merge!

În ciuda scandalului de presă treaba a mers mai departe. BSG Business Select, patronată de Simona Ciulavu, a mai adus în România încă 3.074.400 măști și 21.540 combinezoane de protecție. Marfa a importat-o tot de la același producător turc și a plătit pe ea în total 1.457.198 euro, din care 4400 euro  reprezintă costuri de transport. Tranșa nouă a fost facturată pe 4 aprilie 2020 și a ajuns în țară săptămâna trecută.

Al doilea transport însă nu a mai fost dedicat Unifarm, ci altor instituții. Firma a făcut oferte către UM 01812, Inspectoratul de Poliție Vâlcea, Centrul de Cultura și Artă al Județului  Salaj, Primăria Leordeni și Consiliul Județean Buzău. Deocamdată, singurii care au acceptat sunt militarii de la UM 01812, din Moara Vlăsiei, județul Ilfov.

În total, până acum, BSG Business Select a importat măști și combinezoane în valoare de 2.071.598 euro. Cu un câștig pe măsură.

Sursa: Riseproject