Libertatea a publicat zilele trecute un acord semnat de dr. Săndesc, reputat medic ATI în Timișoara și șef al Societății de ATI și a comisiei ATI din Ministerul Sănătății, prin care ozonoterapia devine terapie oficială și decontabilă de la CNSAS pentru ”bolnavii critici” de COVID-19, cum scrie în protocol.

Ziarul Libertatea a descoperit că unul dintre semnatari, Dorel Săndesc, are legături vechi cu ozonoterapia: A vizitat clinici din străinătate și a organizat evenimente cu experți; Clinica privată “Dr. Săndesc”, deținută de fiul său, face ozonoterapie. Mai mult, fiul său, dr. Mihai Săndesc, apare pe site ca responsabil de ozonoterapie.
Ozonoterapia a divizat lumea medicală, în SUA ajungându-se la cazuri în care procurorii au urmărit firme care au pretins că tratează COVID-19. Dr. Dorel Săndesc spune că a vizitat inclusiv clinici în Italia care fac ozonoterapie, insistă că e o metodă “cu riscuri minime”, numește trei beneficii și primele două spitale unde metoda se va folosi în secțiile ATI. El recunoaște există o clinică de ozonoterapie care se numește ”Centrul Medical Dr. Săndesc”, dar spune că e a fiului său, care a cedat un aparat spitalului Victor Babeș, “însă voluntar, nu va câștiga nimic din asta, beneficiul e al pacienților”. Jurnalistul de știință Alexandru Micu, colaborator Libertatea, a punctat că tratamentul este privit cu circumspecție în alte țări. I-a replicat, tot în Libertatea, doctorul Ștefan Tiron, șeful Societății de Ozonoterapie, care a punctat că specialiștii citați “spun tâmpenii” și tratamentul poate ajuta la tratarea formelor severe de COVID-19.
Sursa: Libertatea