Comisia Europeană critică dur Guvernul PNL pentru modificarea legislației electorale cu mai puțin de 1 an înainte de alegeri. Abordarea PNL este sancționată de Comisia Europeană. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cere PNL să respecte dreptul European și standardele Comisiei de la Veneția în materie electorală.

o   Președintele Comisiei Europene, Ursula van der Leyen, consideră că modificările legislative pe care PNL a încercat să le facă asupra legilor electorale, cu mai puțin de 1 an înainte de alegeri, încalcă dreptul European și standardele de bună practică în domeniu ale Comisiei de la Veneția.

o   Prin vocea sa, Comisia Europeană se arată îngrijorată de această tentativă a PNL de a confisca democrația prin modificarea unor elemente esențiale ale sistemului electoral cu puțin înainte de alegeri.

o   De asemenea, președintele CE apreciază că neregulile semnalate în scrisoarea PSD cu privire la această tentativă de modificare a legislației electorale naște îngrijorări în privința mecanismelor de control și echilibru care trebuie să existe într-o democrație normală.

o   Din cest moment PNL trebuie să înceteze imediat la orice modificare a sistemului electoral înainte de alegeri. În caz contrar, PNL va porni pe o cale anti-europeană care va genera îngrijorări și reacții severe din partea Comisiei Europene.

Practic, Comisia Europeană pune STOP modificărilor legislației electorale făcute de Guvernul Orban.

Sursa: romania.europalibera.org