Guvernul le cere oamenilor să accepte restricții, dar nu își face treaba în lupta cu pandemia! Înainte de a număra amenzile date populației și dosarele penale făcute jurnaliștilor și doctorilor, Guvernul ar trebui să facă teste cât mai multe și să asigure echipamente pentru medici. Dacă amenzile sunt mai multe decât testele, înseamnă că Guvernul nu și-a făcut treaba! Dar pretinde o conduită responsabilă de la cetățenii pe care nu îi protejează!

o   Singura „performanță” a Guvenului Orban în gestionarea pandemiei este aplicarea măsurilor de forță – la asta se pricep cel mai bine! – cel puțin asta comunică președintele Iohannis. Câte amenzi și dosare penale s-au făcut!

o   Nimic despre teste, nimic despre creșterea capacității de testare, nimic despre creșterea numărului de paturi ATI, nimic despre asigurarea echipamentelor de protecție pentru medici și asistente.

o   Singurele „reușite” ale Guvernului Orban sunt amenzile și dosarele penale! E simplu să spui altuia ce să nu facă, dar e mult mai greu să faci tu ceva!

o   Nu poți însă pretinde unui popor să îți asculte ordinele dacă tu, ca Guvern și președinte, nu faci nimic pentru a proteja acel popor.

o   Nu poți cere cetățenilor să îți urmeze ordinele și să se conformeze voluntar, dacă tu, Guvern, ești incapabil să faci ceva pentru protejarea propriilor cetățeni.

o   Dacă numărul de amenzi e mai mare decât cel al testelor efectuate înseamnă că Guvernul nu și-a făcut treaba!

o   Dacă banii obținuți din amenzi și dosare penale sunt mai mulți decât valoarea echipamentelor cumpărate pentru medici, înseamnă că ești un stat cinic, incapabil să gestionezi o situație de criză!

o   Aplicarea măsurilor de forță are sens doar după ce Guvernul își face datoria!

o   În afară de a aplica amenzi în masă, Guvernul ar trebui să aplice teste în masă, așa cum fac statele care sunt eficiente în lupta cu pandemia.

o   În loc să facă dosare penale medicilor că vorbesc despre situația din sistemul medical, ar trebui să le asigure echipamentele de protecție.

o   În loc să le facă dosare penale jurnaliștilor că prezintă discrepanțele dintre raportările guvernului și numărul real de cazuri confirmate sau de decese, Guvernul ar trebui să crească capacitatea de testare pentru a identifica și izola din timp cât mai multe cazuri infectate și pentru a reduce astfel transmiterea virusului în populație.